Begagnade vinterdäck

vinterdackMed tanke på att en ny uppsättning vinterdäck går loss på flera tusen kronor kan det vara lockande att köpa begagnade vinterdäck för att hålla nere kostnaderna. Dock bör man vara uppmärksam så att man inte köper vinterdäck som ökar risken för både dig och andra i trafiken. För att köpa nya vinterdäck kan du kolla här.

Lite nu och då kan man hitta annonser på Blocket där det annonseras ut kompletta set med vinterdäck för under tusen kronor. Och även fast mönsterdjupet fortfarande är godkänt så bör man vara väldigt uppmärksam. Andra aspekter så som dubbar och att gummit i däcken kan torka är andra saker man bör ta med i beräkningen när man köper begagnade vinterdäck. Faktum är Motormännens riksförbunds tidning Motorföraren gjorde ett test där de provade 8 år gamla dubbdäck med lagligt mönsterdjup men med slitna dubbar, det resulterade i att på 60 km/h så blev bromsträckan 22 meter längre mot nya däck!

Med det i bakhuvudet gäller det verkligen att ställa höga krav på begagnade vinterdäck, för visst finns det begagnade vinterdäck som fortfarande håller hög kvalité, det gäller bara att veta vad man ska kolla efter så att man inte köper ett par däck som man redan efter något år behöver byta igen.