Den lilla svarta

svartklanningI vissa länder kopplas svarta klänningar ihop med sorg och kvinnor som inte har någon anhörig som gått bort vill inte gärna bära svarta kläder. Så är det inte hos oss, som tur är. Svarta klänningar används visserligen på begravningar men man kan använda samma svarta klänning om och om igen vid olika tillfällen och alltid vara elegant.

Svart är alltid modernt. På sommaren kanske vi har en tendens att vilja använda ljusa färger som välkomnar den vackra sommaren. Vi har i alla tider burit blommiga mönster i glada färger om somrarna. Men när vi blivit bjudna på eleganta fester har svart varit aktuellt även under den varmare årstiden.

Svart passar alltid. Är du bjuden på fest eller party kan du använda en svart klänning. Modellen kan variera från mer till mindre elegant och om man har en kort klänning och snygga strumpbyxor till kan man göra benen synliga på ett snyggt sätt. Det finns många knep för att framhäva t.ex. benen.

Svart gör också att vi ser smalare ut. Om vi väljer ett tunt tyg i svart färg kan vi se flera centimeter smalare ut än om vi väljer en ljus färg i ett tjockare tyg. Väljer vi dessutom höga klackar till så ser vi också längre ut.