E-handel på nätet

Driver du företag och funderar på hur du ytterligare kan öka dina intäkter? Om du inte redan har etablerat din verksamhet på nätet så bör du göra det. Definitivt om du säljer varor eller tjänster. Att ha en fysisk butik är givetvis fördelaktig på så sätt att man möter kunderna direkt. Det finns förmodligen utrymme för en snabbare service. Men att ens varor eller tjänster är tillgängliga dygnet runt är också en service. Poängen är att e-handel är ett bra komplement till den fysiska butiken. Ingen av varianterna utesluter den andra.

Att starta sin egen webbshop är smidigt. Man loggar in på sitt konto och hanterar beställningar. Om du till exempel driver ett klädföretag så kan du ha beskrivningar av produkterna samt bilder. Det finns gott om utrymme att vara informativ på nätet utan den fysiska kundkontakten. Kunderna kan enkelt placera sina varor i den elektroniska kassan och enkelt välja betalningssätt. De vanligaste betalningssätten är via kreditkorten Mastercard, VISA och Maestro. Betalning direkt via internetbanken brukar också vara ett alternativ samt faktura om man är kreditvärdig.

E-handel brukar innebära att helt nya kunder upptäcker ditt företag. Till exempel gör människor gör sina produktsökningar på Google och hamnar förhoppningsvis i din webbshop.