Falska, historiska eller högkvalitativa svärd

Om du tycker om att samla på eller köpa antika eller autentiska medeltida vapen och rustningar så har du förmodligen också funderat på att samla svärd. Autentiska, funktionella smidda, stridsklara svärd finns i alla storlekar, former och typer och i olika utföranden från många olika epoker i historien. Beroende på dina insamlingspreferenser finns det en typ av svärd som passar dig. Så här köper du svärd online:

Medeltida svärd anses ofta vara det bästa bladet när man letar efter ett funktionellt svärd. Populariteten för dessa svärd kommer från deras funktionalitet som ett vapen, och inte bara på grund av deras visuella skönhet. Denna period av svärd och vapen smink före gryningen av begreppet svärdsmanskap med de flesta svärd som används på något sätt för både praktiska och dekorativa ändamål under denna tidsperiod. Som sådan hittar du ett brett utbud av medeltida och duellande svärd till försäljning på auktion idag, allt från relativt billiga, lätta funktionella svärd till mycket utsmyckade och historiskt betydelsefulla dekorativa svärd.

För dem som är intresserade av att samla historiskt autentiska svärd finns det ett brett urval av svärd att överväga. Den mest populära typen av svärd är det europeiska svärdet, som är ett tvåhandssvärd som är tillverkat av högkolhaltigt stål och har ett avsmalnande, spetsigt blad. Dessa svärd användes främst för hand-to-hand-strid under turneringar och strider. Bladet var vanligtvis av ett högre kolstål än bladen på de flesta andra svärd vid denna tid på grund av stridens krav. Medan högt kolstål gör bladet starkt och hållbart betyder det också att dessa svärd måste slipas på en ganska regelbunden basis för att behålla sin kvalitet.

Svärdet i händerna på William Wallace sades ha varit en ersättning för en muskula eller yxa av vissa historiker. Ett mer samtida svärd, den skotska tartanen, sades också ha använts av Wallace och skulle sannolikt ha en liknande design och funktion som det historiska svärdet. Medan tartan och de historiska svärden båda är skotska, är de spetsiga bladen allmänt kända för att vara skotska. Historiska svärd är i allmänhet över hundra år gamla och är ofta gjorda av högkolhaltigt stål, vilket gör dem tunga och ganska svåra att bära i normala situationer. Dessa svärd är också vanligtvis en eller två delar och inkluderar en läderslida och en pommel. Vanligtvis ingår inte en skida vid köp av ett historiskt svärd, utan kan köpas separat.

Högkvalitativa reproduktioner av historiska svärd, som de som säljs på auktioner, är ganska vackra och är ofta tillgängliga i flera delar. De flesta reproduktioner av hög kvalitet kommer med ett äkthetsintyg och en historiebok som ger ytterligare information om föremålet. För dem som är intresserade av att samla svärd och som vill utöva svärdsmanskap, finns det ett antal välrenommerade onlinebutiker som erbjuder svärds- och fäktningskurser. Många av dessa svärdbutiker online erbjuder svärd till försäljning till lägre priser än de som finns i butiker på plats. Dessa onlinebutiker säljer också ett brett utbud av tillbehör inklusive men inte begränsat till svärd, gripare och övningssvärd.

Oavsett om du behöver ett svärd att köpa som present till dig själv eller att köpa som ett vapen för övning, är det viktigt att veta skillnaden mellan ett historiskt, falskt eller nytt svärd. Historiska svärd och falska svärd är mycket bättre än historiska kopior eftersom de är massproducerade från en designmall. Om du är intresserad av att lära dig svärdsmanskap och samla på tidstypiska vapen kan det vara fördelaktigt att investera i ett bra historiskt svärd. Priset på en historisk kopia kan verka lite extremt, men historiens svärd var mycket dyrare än ditt genomsnittliga handsmidda svärd.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *