Hästtransport från Henra

En bra hästtransport har många krav att uppfylla, och eftersom du kan ha unika krav är det viktigt att kolla på så många parametrar som möjligt innan du genomför ett köp. Henra hästtransport är bra på allt inom ämnet och hjälper dig gärna på traven.

Det finns generellt sett två typer av hösttransporter, boggie eller enaxlig. Båda har sina fördelar och nackdelar men det bekvämaste alternativet är oftast att skaffa en boggievariant. Denna kärra är lättare och bekvämare att köra med på vägarna, och går att hantera även om en punktering skulle ske. Dock är en boggie, som är större än den enaxliga, svårare att handskas med när man ska göra små manövreringar, som att backa.

En hästtransports vikt är det andra man ska kolla extra noga på, speciellt om du har en stor bil som dragfordon. En för tung kärra kan tvinga dig att ta ett tyngre körkort än B, vilket är både dyrt och jobbigt om man klarar sig lika bra med en mindre kärra. Gränsen för bilen tillsammans med en lastad kärra får inte överstiga 3500 kilo, en gräns som lätt uppfylls.