Lämplig semester för familjen

LübeckHär ska jag tipsa om några lämpliga resmål för familjer med småbarn eller barn upp till ungefär åtta år. Men små barn i bilen kan det vara lämpligt att åka på en kortare semester. Danmark har länge varit ett populärt resmål när det gäller bilsemester för familjer med små barn. Även norra Tyskland ligger på nära håll om du bor i den södra fjärdedelen av Sverige.Längs den tyska Östersjökusten hittar man flera trevliga städer. Från väster till öster hittar man bl.a. Flensburg, Kiel, Lübeck, Wismar, Rostock, Stralsund och Sassnitz.

Lübeck är en trevlig tysk stad som besöks av många svenskar. Det är ett så populärt resmål för svenskar att många restauranger har menyer på svenska. Här hittar man också många kulturella sevärdheter som kyrkor och Günter Grass Haus. I vallgraven ligger fyrskeppet Fehmarnbelt som numera tagits ur drift och har blivit ett museum. Salzspeicher är de gamla lagerbyggnaderna där salt förvarades under hansatiden. Lagerbyggnaderna är uppförda under 1500-1700-talen.

Längre österut ligger ön Rügen där staden Sassnitz är huvudort. Till Sassnitz går det en färjelinje från Trelleborg. Rügen är en populär semesterö sedan lång tid tillbaka. Här hittar man långa sandstränder som är perfekta för en sol- och badsemester på nära håll.