Nationaldagsfirande i solen

Idag är det fredag och igår firade vi alltså Sverige nationaldag. Vi brukar alltid ha som tradition i familjen att åka bort till sommarhuset nere i Skåne. Barnen har i alla år följt med och vi brukar sammanstråla med våra känner vänner som faktiskt råkar ha sin sommarstuga 500 meter ifrån oss.

Denna helg valde dock grabben att stanna hemma då han faktiskt är 19 år gammal, ärlig som han är sa han också att han tänkte ha en liten fest med sina vänner och att dom tänkt grilla och umgås på våran veranda, inga problem alls. Jag fick dock ett samtal redan på kvällen att solskyddet hade gått sönder, eller rättare sagt det fungerade inte. Det hade åkt ner hela vägen till backen och gick ej att dra upp. Detta är ju inte speciellt roligt då solen stod på himlen och grabbarna självklart ville njuta av solen. Jag knappade då in mig på http://www.alltisolskydd.se/solskydd-stockholm/ och laddade ner manualen för hur man löser sådana saker och mejlade över den till grabben.

Det visade sig så här i efterhand att fjärrkontrollen hade gått sönder, varpå man var tvungen att installera om den via säkerhetsmodulen. Detta hade vi aldrig klarat av om det inte vore för manualen på nätet som jag hittade. Ibland är internet en fantastisk uppfinning och kombinerat med en smart phone tror jag nog inte det kan bli mycket bättre.

Sammanfattningsvis behövde inte farsan åka hem utan jag mejlade bara pdfen till grabben som naturligtvis är född med en smartphone i handen, han löste problemet och så var allting klart!