Sms-lånen satte mig i skiten

Jag och några kompisar var ute en sommar och funderade på vad vi skulle göra. Vi kom på att det skulle vara roligt att åka på en resa under någon vecka innan skolan börjar igen. Första myndiga sommaren måste ju vara något man kommer ihåg tänkte vi. Det enda problemet var att jag inte hade några pengar. Jag hade inte jobbat på hela sommaren och var i stort sett helt pank. Det sa jag dock inte något om utan jag bestämde mig för att få tag i pengar på något annat sätt. Jag valde att ta ett sms-lån på 7000 kronor som jag tänkte att jag skulle klara mig på under veckan, plus att jag fick lite fickpengar av mamma och pappa.

IMG_1566Vi åkte till Rhodos i Grekland och hade sjukt roligt hela veckan, jag hade bara en liten tanken på lånet som jag skulle vara tvungen att betala tillbaka på något sätt. När vi väl kom hem försökte jag komma på lösningar på något sätt som inte skulle inkludera att jag berättar för mina föräldrar som trodde att det var pengar som jag hade sparat. Det var det ju inte och nu skulle jag få sota för min slösaktiga livsstil och istället kanske åka på en skuld. Jag bestämmde mig tillslut för att ta ett till sms-lån till att betala det tidigare, för att skjuta upp problemet lite. Detta gjorde att jag fick tänka lite längre på hur jag skulle ta mig ur denna knipa som jag satt mig i.

Nu började problemen kom in på riktigt, vad hade jag gjort!? Jag fick en betalningsanmärkning och påminelserna bara fortsatte komma in. Jag var nu skyldig upp emot 12 000 och hade inte en krona att betala det med, förutom de ynka 1000 kronor som jag får in varje månad i studiebidrag. Dessa pengarna som tidigare hade gått åt på en vecka till annat fick nu gå direkt till skulden. Det slutade med att jag berättade för föräldrarna som betalade men inte med ett leende på läpparna direkt.