Stressigt på jobbet

Det är stressigt på jobbet nu då vi fått en ny order. Vi ute på verkstan ska göra allt från bockning till fräsning av aluminium. Det är ett rejält tungt arbete då det både handlar om att grovarbeta med tunga lyft till finarbete. Jag hoppas att mina stackars fötter klarar att stå vi fräsen imorgon. Vi måste bli klara med minst fyrtio profiler till imorgon.

Det ska sedan detaljkollas så att inga dimensioner inte passar för efterarbetet. Inte nog med att det ska grovfräsas så måste det finslipas så att det inte finns några skarpa kanter. Det är mest för att gummikillarna inte ska klaga och skicka tillbaka produkten. Det är ganska lustigt att hålla i en sån simpel förprodukt och jag har svårt att se slutresultatet.

Vi fick se hur det ska bli på bild som en kille på kontoret visade upp för oss. Att en aluminiumbit ska bli till ett färdigt fönster i en tågkupé verkar inte omöjligt men vi på verkstan har svårt att koppla det. Ganska otroligt vad man kan göra med lite råvaror som går genom en industri. Det ska bli riktigt kul att se hela tåget komma rullande och känna att man varit delaktig i det.