Viktigt med riktigt bra köksknivar

Det är en fröjd att stå vid en charkdisk och se en skicklig yrkesman stycka en kyckling. Själva höjdpunkten är att studera hur charkuteristen filear kycklingens bröst. Med några snabba hand-rörelser delas biten fågelkött upp i flera tunna, läckra skivor. Men det räcker inte med en flink hand för att lyckats filea ett fågelbröst enligt konstens alla regler.

Man måste även ha en bra kniv. Med en bra kniv menas ett redskap som har en egg som är lika vass som en kirurgs skalpell.

Säkert har många av oss försökt skära upp en tomat med en slö kniv. Du lägger kniven mot tomatens skinn och förväntar dig att ett snitt ska uppstå. Men inget händer, varför du trycker hårdare – ända tills grönsaken spricker och innehållet hamnar på skärbrädan. Risken finns också att du tar i så mycket att du faktiskt skär dig.

Men problemet med en slö kniv är lätt avhjälp om man har en brynsten i köket. Det är viktigt att hålla dina knivar för att de ska vara enkla och säkra att använda. Investera också i en kniv av bra kvalitet, då håller den sig vass längre.

Besök www.köksmästaren.com för att se deras sortiment av kvalitativa köksknivar.